Ivanti: Honnan jöttem és hová tartok?

Hallom váltottál! De mi az az Ivanti? Valami olasz cég, ugye? A MobileIron-nál tényleg csak fél évet maradtál? Ja, hogy a MobileIron most már Ivanti? Oké, de még mindig nem értem, mivel foglalkoztok. Nem Olaszország, hanem Salt Lake City? Akkor mormonok?!

Kedves olvasó! Bizonyára furcsának tűnhet, hogy a 3 éve indított szakmai blogomon néhány érdekesebb IT biztonsági írás után nagy csend következett. Ezt a nagy csendet részben a prioritásaim COVID-19 miatti változása, részben a munkahelyváltás okozta. Most, több mint 21 hónap szünet után úgy döntöttem, hogy ismét írni kezdek, de ahhoz hogy ezt megtehessem, előbb kontextusba kell helyeznem magamat, és azt, amit csinálok. Így ez az írás elsősorban az elmúlt majdnem két év történéseiről, ez idő alatt szerzett tapasztalataimról, és a jelenlegi helyzetbe érkezésemről fog szólni.

2020 elején még mindig az első munkahelyemen, az S&T Consulting Hungary Kft.-nél dolgoztam, de akkor már tudtam, hogy az év végére máshol leszek. Évek óta érlelődött bennem a vágy, hogy kipróbáljam magamat egy új környezetben, és mivel a MobileIron régiós csapatával különlegesen jó kapcsolatom volt – nem mellesleg a termékhez is konyítottam valamit – feltettem a nagy kérdést: van-e számomra lehetőség. Volt. Így alakult, hogy amikor a COVID-19 miatt márciusban hazaköltöztem az S&T irodából, már úgy pakoltam össze, hogy ne kelljen még egyszer pakolnom. Végül minden félnek megfelelő módon, június végével hagytam el a céget, és július 1-jén már kezdtem is, mint a MobileIron kelet-európai kereskedelmet támogató mérnöke (azaz Sales Engineer Eastern Europe, röviden SE-EE…).

A csapat szuper volt, mindenkit ismertem, a termékben otthonosan mozogtam, a folyamatokat pedig 2-3 hónap alatt már egészen jól átláttam. A teljesen nemzetközi csapat sajátossága, hogy én lettem az első és egyelőre egyetlen magyarországi alkalmazottja a MobileIron-nak, a közvetlen csapattagjaim Ausztria, Lengyelország, Lettország vagy Szerbia távoli városaiban ültek a saját otthonukban. Épp a próbaidőm utolsó napjait töltöttem, amikor elért bennünket az a hír, amelyről kb. 5-6 éve mindig újabb és újabb pletykák jelentek meg az IT piacon, de sosem valósult meg – a MobileIron-t felvásárolják!

Szerencsére nem az volt az első alkalom amikor az Ivanti cég nevét láttam, 2-3 évvel korábban már volt szerencsém találkozni az Ivanti akkori helyi képviselőivel. Ettől függetlenül sokkoló volt a hír, hogy egy idegen cég, amellyel nem volt semmi korábbi valódi kapcsolatom, december 1-jével felvásárolja az évek óta áhított és végre valahára elért új munkahelyemet. Így lett az, hogy a CV-mben no meg a LinkedIn profilomban kemény 5 hónap szerepel mint MobileIron alkalmazott, majd 2020 decemberétől már az Ivanti logója szerepel a nevem mellett.

Az első sokk, a második meg a sokadik sokk után most már eltelt bő egy év, és látom azt, hogy hová tartok. Az Ivanti vezetősége nem azért vásárolta meg a MobileIron-t, hogy megszerezze az ügyfeleit, majd lehúzza a termékeit a vécén. És nem is csak azért, hogy a szuper alkalmazottjait megszerezze. Az Ivanti termék alapú stratégiát kezdett el építeni (de szép szó a szinergia), és a korábban a céget ismerő partnerek, elemzők is pozitívan csalódtak: annak ellenére hogy jóval több termékkel rendelkezik, a portfólió paletta inkább egyszerűsödött, tisztult az elmúlt időszakban. A “mindenhol munkahely” (Everywhere Workplace, hát igen, angolul minden jobban hangzik) könnyen érthető, és sokak számára könnyű a fogalommal azonosulni.

Végül elérünk a mai napig, amikor már büszkén mondhatjuk, hogy az Ivanti a független elemzők (Gartner, Forrester) szerint is említésre méltó cég, és a saját magának felállított stratégiai irány jó visszajelzéseket kap a piacról. Persze ez nem az út vége, sokkal inkább a kezdete. Most kezdünk el építkezni, most kezdünk el fejlődni, és van is miért, hiszen az “Everywhere Workplace” nem megy sehová, itt marad velünk még jó pár évig, amíg majd valami jobbat ki nem találnak. Hogy pontosan mi van emögött a fogalom mögött, milyen megoldások, milyen termékek és milyen emberek, erről majd a következőkben fogok írni.

Ha érdekesnek találjátok a témát, iratkozzatok fel a blogra (jobb felül az email cím megadásával), vagy a Facebook oldalamra, és megjelenésükkor látni fogjátok a következő részeket.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: